Lesmethode

Leren schaken, via de officiële KNSB stappenmethode: deze methode is speciaal voor kinderen ontwikkeld om te leren schaken en bestaat uit zes stappen. Er wordt gewerkt met werkboeken met daarin uitleg over verschillende onderwerpen en oefenopgaven voor de leerlingen.

Stap 1] onderwerpen die aanbod komen zijn: het bord, de schaakstukken, aanval en slaan, de pion, verdedigen, schaak en schaak opheffen, mat, rokade, ruil en voordelige ruil, tweevoudige aanval, pat en remise, mat zetten met de dame en notatie;

Stap 2] activiteit van de stukken, dubbele aanval, penning, uitschakelen verdediging, de 3 gouden regels, mat in twee, dubbele aanval, matvoering met de toren, dubbele aanval, aftrekaanval, verdedigen tegen mat en de korte notatie.

Stap 3] de opening afmaken, aftrek- en dubbelschaak, aanval op een gepend stuk, mat in twee, het vierkant, uitschakelen verdediging, verdediging tegen de dubbele aanval, remise, de opening, verdediging tegen penning, mobiliteit, sleutelvelden, gepende stukken en dreigingen.

Aanvullend op de stappentraining wordt op laptops met een “Chess Tutor” gewerkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.